maanantai 20. huhtikuuta 2015

kesää odotellessa

Viime viikolla ompelin joka arki päivä vaatteen ja olin siinä uskossa että viikonloppuna en ompele mitään. No kevätkisassa kun olin mukana niin en malttanut lopettaa sitä kumminkaan kesken vaan ompelin lauantaina ja sunnuntainakin. :D Piti ommella setti jossa on 2 osaa ja kaikki kuuden kisapäivän elementit näkyvissä kummassakin kappaleessa.

Aloin lauantai aamuna selailemaan kaavalehtiäni ja mielessä oli shortsit ja t-paita. Kaavat löytyi kumpaankin ja ei kun piirtelemään. Mies kuuli kaavapaperin rapinan sängyn pohjalta ja kysy mitä teen. Sanoin että siivoan lattiaa... Kysymys jatkui, mikä siellä rapisee koko ajan? Sanoin että en mä täällä mitään syö ainakaan! :D Et kai sä ala ompelemaan?? Kiinni jäin..

Paljoa en kylläkään lauantaina ommellut kun oli muuta ohjelmaa. Leikkelin shortsien ja t-paidan kaavat ja tein poimutukset valmiiksi kaikkiin kappaleisiin. Taskut taisin kasata ja ommella etulahkeisiin kiinni ja se siitä.

Sunnuntaina jatkoin shortsit loppuun ja hurautin paidan kiinni. Tein muuten samalla elämäni ensimmäisen napinläven!
Paita oli muuten valmis mutten keksinyt mihin ihmeeseen sen reiän tungen siinä. En halunnut pilata hienoa taskua jossa on kukka keskellä tekemällä siihen reikää. Joten päätin koittaa sitä napinläpeä taskuun. En tosiaan ole tutustunut tuohon vanhaan koneeseen niin paljoa että tietäisin edes saako sillä napinläpiä ommeltuakaan. Perus siksakilla siis koitin tuhrustaa sen. Toivottavasti pysyy kasassa. :)




Tästä tuli kyllä mielestäni ihan kiva setti. Kannatti siis jatkaa ompelua! Kunhan kelit vähän lämpenee niin saadaan asu kunnolla käyttöön. Nyt pidän kyllä ainakin muutaman päivän taukoa ompelusta. Tässä välissä voisi olla hyvä täydentää vähän kangasvarastoja.. Hyvin niitä saikin kulutettua tällä viikolla. Kisa päättyi siis minun osalta tähän työhön.



Paidan sivuilla halkiot ja shortsien takataskussa poimutus

Ai niin. Tilasinpa muuten pari kirjaa. Juuri ilmestyneen Mekkotehdas aikuisille ja aiemmin ilmestyneen mekkotehdas lapsille kirjat. Niitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti